Een houten tuinhuis? Charme verzekerd!


Terug naar overzicht

23-04-2019
Auteur: V.E.H. Tuinprojecten

Tuinhuizen zijn er in alle vormen, hoogtes, breedtes, oppervlaktes, materialen en kleuren. De stijl bepaal je ook geheel zelf. Ga je voor puur en minimalistisch of eerder voor een cottage look en dus een landelijke tuinberging? Één ding staat vast: een houten tuinhuis straalt altijd charme uit.

De charme van hout

Een houten tuinhuis doet perfect dienst als tuinberging, overdekt terras of zelfs als loungeruimte. Waarom een tuinhuis in hout? Hout oogt natuurlijk en is, mits goed behandeld, bestand tegen alle weersomstandigheden. Een houten tuinhuis is wind- en waterdicht. Het kan overigens perfect voorzien worden van isolatie en verwarming.

Kies je houtsoort

  • Vuren/grenen: Dit type hout is een uitstekende keuze voor een tuinhuis. Je kan het namelijk behandelen in een kleur naar jouw keuze.
  • Lariks/oregon: Deze hardste Europese naaldhoutsoort is perfect voor je gehele tuinhuis.
  • Ceder: Dit duurzaam naaldhout heeft een gevlamde structuur en is ideaal voor tuinbergingen.
  • Franse eik: Europees loofhout staat gekend om zijn sterkte en hardheid. Het is onderhoudsvrij en leent zich uitstekend tot een verfijnde afwerking. Dit hout is ideaal voor een rustiek tuinhuis.
  • Iroko: Het West-Afrikaanse loofhout kenmerkt zich door een fijne nerf. Het vergrijst mooi en egaal doorheen de jaren. Perfect voor een tuinhuis dat leven uitstraalt.
  • Padoek: In het begin heeft deze houtsoort een rode schijn, maar die verandert al snel in een iets grijzere look. Deze houtsoort is uiterst stabiel, hard, duurzaam en bovendien onderhoudsvrij.
  • Afrormosia: Deze goudbruine, Afrikaanse houtsoort is goed bewerkbaar. Kies je voor een tuinhuis met dit type hout, dan ben je zeker van een lange levensduur, zonder onderhoud.

Weet je niet wat kiezen? Geen zorg, kom gerust langs in onze toonzaal. Zo kan je de houtsoorten in levenden lijve ontdekken en ons vertellen welke je favoriet is. We bekijken dan samen een ontwerp voor je tuinhuis.

Altijd op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en laat u inspireren